Over mij

30 nov Over mij

Op 2 september 1990 ben ik samen met mijn tweelingzusje geboren. Met mijn ouders, broertje Luuk en zusje Anouk ben ik in het dorp Laar, bij Weert, opgegroeid. Als jong meisje had ik veel moeite met lezen en schrijven. In groep 5 werd dan ook dyslectie geconstateerd.

Al jong ben ik gestart met sporten. In (Wanneer?) zag ik een advertentie van Triathlon Vereniging Weert en ben ik een kijkje gaan nemen. Meteen mocht ik een maand mee trainen, gevolgd door de Super5, een triathlon wedstrijd. Toen ik met de overwinning thuis kwam, wist ik wat ik wilde: TRIATHLON.

Al snel maakte ik deel uit van de selectie en finishte op verschillende Europees kampioenschappen en Wereld kampioenschappen in de top 10. In dat jaar werd ik niet alleen Nederlands kampioen in de Triathlon maar ook in het veldlopen.

Tot mijn 18e heb ik thuis gewoond bij mijn ouders. Aan de Philips van Horne Scholen Gemeenschap heb ik mijn HAVO diploma gehaald. Ondertussen had de Nederlandse Triathlon Bond het Nationaal Trainingscentrum in Sittard opgezet, waar ik in 2008 in startte. Ik verhuisde en begon aan de Fontys Sport Hogeschool gecombineerd met een fulltime trainingsprogramma. Ruim 2,5 jaar heb ik dit gecombineerd. Doordat ik voor elke maanden ging trainen/overwinteren in Nieuw-Zeeland kon ik dit niet meer combineren. En dus besloot ik mijn studie in de koelkast te zetten.

Doordat een eerder opgelopen ziekte van pfeiffer niet geconstateerd werd, kreeg ik in februari 2012 te kampen met gordelroos. Na me herpakt te hebben wist ik me wonder boven wonder in 2012 toch te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen. Met name door veel aangepaste trainingen en geen optimale voorbereiding finishte ik teleurstellend als 43e. De Olympische ervaring stimuleerde me echter zo dat ik de daarop volgende wedstrijden in de World Triathlon Series als 2e op het WK sprint in Stockholm finishte en 3e op de Olympische afstand in Yokohama. Daarna volgde nog een 2e plaats in Auckland, een 5e plaats in Yokohama, 6e plaats in Stockholm en een 10e plaats op de wereld ranking eind 2013.

Het jaar 2014 wordt tot nu toe getreisterd door veel blessure leed en dus weinig aansprekende resultaten. Met een frisse start hoop ik in 2015 een plaats voor de 2016 Rio de Janeiro Olympische Spelen af te dwingen.

Geen reactie's

Geef een reactie